Патріотична гра «Сокіл («Джура»). Як вона проходитиме на Рівненщині в умовах війни

27.05.2022 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Гра «Сокіл («Джура») цьогоріч на Рівненщині буде дистанційною і з меншою кількістю учасників.

У Рівненській ОВА відбулося засідання штабу з організації проведення Всеукраїнської юнацько-дитячої військово-патріотичної гри «Сокіл («Джура»).

Обговорили особливості проведення, затвердили умови, погодили склад суддівської колегії.

«Формат проведення буде дистанційний. Зменшили кількість учасників в команді та суддівського складу. У місцях, де будуть виконуватися завдання будуть враховані безпекові умови. Цьогоріч гра проходитиме без традиційних урочистостей та ватр», - розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

У змаганнях можуть брати участь як школярі, так і вихованці позашкільних закладів.

Заступниця директора обласного департаменту освіти і науки ОДА Марина Пашковська зауважила, що змагатимуться учні двох віковиз груп: середня ( учні 11-14 років) та старша (учні 15-17 років) групи.

Гра відбуватиметься у два тури, у червні.

Підсумовуючи засідання Сергій Подолін наголосив, що сьогодні українці ціною життя відстоюють свободу і територіальну цілісність держави, тому патріотичність, як ніколи, набуває важливого значення. Важливо, що у змаганнях будуть використані елементи військової підготовки.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews