Щоб зберегти довкілля: куди у Рівному можна здати використані батарейки

01.06.2022 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
А чи знали ви, що від звичайної пальчикової батарейки набагато більше шкоди ніж користі? Дослідження показують, що одна невеличка батарейка може забруднити близько 400 літрів води або 20 метрів квадратних ґрунту. І ви продовжуєте її викидати просто у смітник?
 
Сьогодні Україна бореться за свою незалежність і гідно демонструє всьому світу міць свого духу і свою справжню європейську сутність.
 
За словами керівника КАТП 1728 Сергія Марчука, питання екології одне з пріоритетних у Європейських країнах:
- Відвідавши різні країни світу, з впевненістю можу сказати, що Рівне гідне звання європейського міста, наше місто причаровує туриста в першу чергу красивими краєвидами. Тому, якщо хочемо дотримуватись європейських стандартів, маємо привчити себе слідкувати за чистотою довкілля. Зараз, коли неможливо обійтись без електронних чи радіоелектричних приладів, проблема утилізації відпрацьованих батарейок живлення та побутових акумуляторів постає дуже гостро. Батарейки містять у собі надзвичайно шкідливі елементи, важкі метали, ртуть, кадмій, які залишаються в ґрунті на багато десятків, навіть сотень років. Вилучити цю отруту із землі фактично неможливо. Тому потрібнро проводити інформаційно-освітню кампанію, аби люди усвідомили, яку велику небезпеку становить одна викинута в смітник батарейка, а їх тисячі.
 
Керівник підприємства вкотре звертається до рівнян із проханням залишати використані батарейки у спеціально облаштованих для того місцях. 
- Використані батарейки ви можете помістити до спеціальних контейнерів, як на території підприємства КАТП 1728 за адресою Курчатова, 22. Так і в різних локаціях міста Рівне. Впродовж останніх двох років, працівники КАТП-1728, у рамках програми утилізації хімічних джерел струму встановили більше 20 спеціальних контейнерів. До того ж будь яке підприємство або домогосподаство може поставити невеличкий ящик, де мешканці або працівники можуть залишати використані і в залежності від наповнення завозити до спеціальних контейнерів. Раніше зібрані батарейки та акумулятори відправляли до Польщі, з минулого року зібрані відходи відправляють до Румунії, де їх утилізують згідно ліцензії провадження господарської діяльності з поводження з небезпечними відходами.
 Перелік місць встановлення боксів:
1. Рівненська міська рада вул. Соборна, 12а;
2. Рівненський районний відділ поліції ГУ НП в Рівненській області, вул. Пушкіна, 4;
3. Рівненський державний гуманітарний університет вул. Пластова, 31;
4. Управління житлово-комунального господарства вул. Шевченка, 45;
5. Торговий центр "Злата Плаза" вул. Короленка, 1;
6. Національний університет водного господарства та природокористування вул. Соборна, 11;
7. Національний університет водного господарства та природокористування вул. Карнаухова;
8. Кінопалац "Україна" майдан Незалежності, 2;
9. Центр надання адміністративних послуг майдан Просвіти, 2;
10. Рівненська гуманітарна гімназія вул. С. Ковалевської, 17;
11. Головне управління ДСНС у Рівненській області вул. Полуботка, 37;
12. ГО "Час дій" вул. Коновальця, 4;
13. Рівненський коледж НУБіП вул. Коперника, 44;
14. Рівненський міський палац дітей та молоді вул. Кн. Володимира, 10;
15. Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 25 РМР, вул. Є. Коновальця, 17;
16. Управління економіки РМР
17. КАТП 1728 за адресою Курчатова, 22.
 
Пресслужба Рівнеради

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews