Як вакцинують дітей з особливостями розвитку?

01.06.2022 19:03   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Як вакцинують дітей із порушенням роботи мозку

“Вакцинацію ми почали пізно, бо лікарі не давали дозволу через те, що в моєї доньки порушення роботи мозку. Я почала вивчати медичні протоколи, спілкуватися з лікарями, керівниками медзакладів та переконувати їх у необхідності вакцинації.  

Перше щеплення ми зробили в 3,5 роки й відтоді робимо все за графіком. Маша вакцинована від усіх хвороб усіма доступними вакцинами, що є в Україні та за кордоном. 

На мою думку, вакцинація дуже важлива. Тому я раджу батькам, які вагаються або яким відмовляють у вакцинації, спілкуватись із доказовими лікарями, вивчати іноземні протоколи, інформацію щодо вакцин, тому що особливим діткам потрібен додатковий захист”.

Олеся,

мама 7-річної Марічки 

 

Як вакцинують дітей із розладом аутичного спектру

“Моєму синові Тимофію скоро виповнюється 6 років. У 3 йому поставили діагноз – розлад аутичного спектру. Попри це в мого сина є всі обов'язкові щеплення згідно з календарем. 

Аутизм – це вроджене порушення. Народитися здоровим і «підхопити» аутизм, як нежить, неможливо. У питанні аутизму насправді дуже багато міфів. Але я вірю лише в доказову медицину, тому з абсолютно спокійним серцем зробила всі щеплення дитині.  

Батькам дітей із нетиповим розвитком важливо розуміти, що будь-який ризик від вакцинації в рази менший від ризику та наслідків, які можуть мати поліомієліт, правець або кір. Наші дітки мають бути здоровими та захищеними.”

Іванна, мама 5-річного Тимофія 

 

Як вакцинують дітей із генетичними хворобами

У 2016-му ми переїхали до Португалії з двомісячною дитиною. Зробили всі необхідні вакцини згідно з місцевим календарем. У Португалії немає такого ставлення до вакцинації, як подекуди в Україні, адже захистити свою дитину від хвороб – це безпечно і нормально. 

До 2 років моя дитина розвивалася нормально, але виявилося, що у неї дуже рідкісна генетична хвороба – множинна сульфатазна недостатність, що впливає на мозок і внутрішні органи. 

Восени манюні буде 6 років, прийде час робити вакцинацію та ревакцинацію. Ми проконсультуємося з нашим генетиком та вирішимо, що робити далі. 

Тетяна, мама 5-річної дівчинки

 

Як вакцинують дітей із синдромом Дауна

“Я вакцинувала свою дитину від більшості хвороб, у тому числі й від коронавірусу. Чому я зробила вакцинацію від ковіду? Бо дуже хвилювалася через цю хворобу, тому й вирішила зробити щеплення, щоб його захистити. Він добре переніс вакцинацію, була лише легка температура. 

Вакцинація дуже необхідна, адже вона допомогла людству впоратися з жахливими епідеміями.  Тому закликаю батьків робити щеплення дітям попри їхні діагнози, щоб захистити їх від хвороб”. 

Ольга, мама 14-річного хлопчика із синдромом Дауна

 


Як вакцинують дітей із аутизмом

Я завжди вважала, що вакцинуватись потрібно, тому що здоров’я важливіше за все. Особливо це важливо для дітей. Вони наражаються на більший ризик захворювань, адже їхня імунна система менш здатна боротися з інфекцією. 

Моєму синові 6 років, у нього аутизм. Ми пройшли повний курс щеплення від усіх хвороб згідно з календарем щеплень. Останню вакцинацію – від дифтерії та правця – робили місяць назад. 

А щоб дитина не боялася щепитися, потрібно їй заздалегідь пояснити, навіщо потрібна вакцинація і яка від неї користь

Раїса, мама 6-річного Веніаміна

 

Як вакцинують дітей із синдромом Дауна

Вакцинація для діток з інвалідністю дуже потрібна та важлива. Нам трохи  складно пояснити Юліанні,  що на неї чекає, адже багато чого вона не розуміє. 

Донечка має страх перед людьми в білих халатах через те, що довелося багато побувати у лікарнях ще з раннього дитинства. Тому вже перед пунктом щеплення ми намагаємося заспокоїти її,  обіймаємо, лагідно звертаємося, щоб через  інтонацію та дотики вона відчувала себе в безпеці.  

У нашому  випадку  потрібно дуже швидко  провести маніпуляцію, щоб дитина й не встигла відчути біль. Після ми відволікаємо доньку її улюбленим смаколиком, і вона швидко все забуває.

Ганна, мама 12-річної Юліанни  із синдромом Дауна

 

Як вакцинують дітей із раннім дитячим аутизмом

У Колі ранній дитячий аутизм. Перші щеплення він отримував, коли ми не знали діагноз, тому ми ні хвилини не роздумували, чи вакцинувати дитину. Власне після діагнозу,  ми також не сумнівались, чи продовжувати вакцинацію. 

Моя позиція — головне захистити дитину. У міфи навколо вакцинації дітей з РДА не вірю і раджу довіряти у таких питаннях кваліфікованим лікарям.

Усі щеплення Коля переніс без жодних  проблем й ускладнень, медсестри з великим розумінням ставились до нього. Перед тим, як йти на щеплення я пояснюю, що чекає на дитину, щоб він не боявся невизначеності. Ніяких смаколиків чи втішних призів не обіцяємо. 

Марина, мама 5-річного Миколи 

 

Як вакцинують дітей із ДЦП

У Володі ДЦП і є затримка психічного розвитку. На мою думку, щеплення робити важливо, оскільки так виробляється імунітет до захворювання. 

Сину пояснюю, що треба зробити укол, щоб він не захворів. Кажу, що буде трішки боляче, але це не надовго. Кажу, що біль від щеплення не гірша, ніж укус комарика, щоб Володя краще зрозумів: треба трошки потерпіти, зате він буде здоровий і не захворіє.

Загалом процедура минає спокійно, може трохи вередувати, але швидко заспокоюється та звичайно отримує винагороду за сміливість у вигляді улюбленого кіндера.

Вікторія, мама 8-річного Володимира 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews