Рівне знову в скорботі: на Майдані знову містяни проводжатимуть полеглого за Україну Героя

16.06.2022 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

- Вибач, тату, що не зміг сказати тобі, що дуже тебе люблю. Я не думав, що так рано втрачу тебе. Ти був для мене прикладом. Я дуже тебе люблю та шаную. Вічна пам'ять,ти завжди є і будеш для мене Героєм, - слова, від яких на очах з’являються сльози, написав на своїй сторінці у соцмережі 15-річний Дмитро, адже його тато тепер охороняє нас усіх з небес.

Юрій Кубай народився у Бабині, проте велику частину життя провів саме у Рівному. Тут насолоджувався улюбленою роботою, тут же будував сімейне щастя.

- У Юри були просто золоті руки, він міг зробити все, що завгодно. І немає значення це для роботи чи вдома, все у нього в руках просто горіло, все виходило, - розповідає дружина Героя Ірина.

Юрій працював на будівництві, займався оздобленням фасадів, мав свою бригаду. І роботу цю він надзвичайно любив, бо ж робив місто кращим - сучаснішим, яскравішим, красивішим.

Війна прийшла до Юрія Кубая не один раз, а двічі. Спершу у 2015 році довелося боронити країну на Луганщині. Повернувся додому з контузією, але живий. А вже навесні цього року знову отримав повістку з військкомату.

- Він не міг дочекатися виклику, не міг, як то кажуть, всидіти, просто рвався туди. Він не міг спокійно слухати про те, що там робиться, не міг спокійно сприймати історії дітей. Це його злило найбільше. Юра любив свою країну, і хотів нас захистити, вберегти, хотів помститися за все зло проти тих, хто не може захиститися сам. - пригадує Ірина.

Добрий, веселий, щирий Юрій просто заворожував людей навколо, мав багато друзів, адже до кожного знаходив підхід, кожного міг розвеселити та підняти настрій. Надзвичайно любив дітей, щойно з’являвся поруч хрещеники світилися від щастя, та й сам залюбки проводив із ними час, і навколо завжди лунав дитячий сміх. А ще налагоджував стосунки з рідним сином Дмитром.

Юрій захоплювався риболовлею. Мріяв, що повернеться з війни, візьме вудку і гайда на рибу.

- Я у будь-якому випадку повернуся! - повторював дружині щоразу, телефонуючи з війни, повторював щиро, з усмішкою та упевненістю в голосі, що буде саме так.

Життя снайпера Юрія Кубая обірвалося на 37 році. Він загинув 10 червня біля Комишувахи на Луганщині, де минула велика частина його Героїчної боротьби за Україну.

Прощання з Юрієм Кубаєм відбудеться сьогодні о 10.00 на майдані Незалежності у Рівному. Поховають Героя у Бабині, де живуть рідні.

Пресслужба Рівнеради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews