«Азовсталь. Світло переможе»: у Рівному презентували виставку світлин Дмитра Козацького

16.06.2022 20:27   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

У Рівному презентували виставку світлин «Азовсталь. Світло переможе» авторства керівника пресслужби полку «Азов» Дмитра Козацького. Захисник Маріуполя фіксував пронизливі миті з життя бійців «Азовсталі».

Дмитро Козацький встиг завантажити свої роботи на гугл-диск та відкрити доступ незадовго до полону. Боєць звернувся до всіх поширювати його фото й надсилати на різні фотоконкурси.

Заклик підхопив рівненський фотохудожник Олександр Харват:

«Війна в Україні. Ми захищаємось від рашистського ворога. На всіх фронтах. Культурний фронт, прес-фронт сьогодні також не менш важливий. Ми маємо розповідати всьому світу, показувати світлинами варварства рашистів. Світ має реально зрозуміти, що небезпека не лише для нас українців і що українці зараз на передовій світової безпеки! Словами про все важко розказати, а фотографія як документ, як свідок жахливих злочинів реально свідчить про всі наслідки російського вторгнення. Своїми фотографіями автор виставки Дмитро Козацький, позивний "Орест", про це нам розповідає, з самого епіцентру жорстокої війни, з Маріуполя, з Азовсталі. Зараз Дмитро з Героями-побратимами знаходиться у полоні. Ми не повинні мовчати, ми маємо кричати всьому світу, світ має знати правду і допомогти швидкому визволенню наших Героїв з полону!»

Дмитро Козацький - боєць, фотограф, студент НУ «Острозька академія», керівник пресслужби полку «Азов», вже отримав першу нагороду - журі Міжнародного конкурсу репортерської фотографії Life Press Foto за серію світлин "Азовсталь. Світло переможе" присудило Дмитру Спеціальну нагороду та золоту медаль Life Press Foto!


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews