За підтримки U-LEAD рівненські громади розвивають велоінфраструктуру для переселенців

23.06.2022 08:51   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Фахівці територіальних громад Рівненської та Волинської областей стали учасниками інформаційної сесії на тему «Забезпечення потреб ВПО у мобільності».

Подію організувала команда регіонального офісу «U-LEAD з Європою» в Рівненській області.  З представниками громад працював Вадим Денисенко, експерт з розвитку сталої мобільності «U-LEAD з Європою».

Учасники інформаційної сесії дізналися про сучасні практики забезпечення потреб ВПО у мобільності та обговорили напрямки проєктів поліпшення мобільності.

«Тема мобільності актуальна в період війни, особливо це стосується територіальних громад, які прийняли велику кількість внутрішньо переміщених осіб. Велосипед – це максимально економний засіб для пересування, який використовували багато людей, коли не працював громадський транспорт та не було пального. Громада слід звернути увагу на розвиток веломережі, яка набуватиме все більшої популярності», – зазначив Вадим Денисенко, експерт з розвитку сталої мобільності «U-LEAD з Європою».

Експерт презентував найбільш успішні практики щодо розвитку мобільності, які вже діють в Україні та закордоном.

«У Львові започаткували благодійний велопрокат «Ровер.рент». У місті діє 18 точок прокату. Усі бажаючі мають можливість скористатися велосипедом, а для ВПО така послуга безкоштовна. Основна умова – велосипед слід повернути на точку прокату до комендантської години. У місті організовуються спеціальні навчання їзди на велосипедах для початківців», – розповів експерт.

Також в Україні активно розвивається кампанія #BikesForUkraine, яка спрямована на деокуповані та прифронтові території, де знищено громадський транспорт та проблеми з паливом. Велосипеди збираються для гуманітарних штабів, які розвозять допомогу, співробітників критичної інфраструктури та військових.

Вадим Денисенко обговорив з представниками територіальних громад діючі конкурси та гранти, завдяки яким можна отримати фінансування для проєктів із розвитку сталої мобільності.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews