Фанат ФК Динамо та за сумісництвом доцент НУВГП презентував свою колекцію атрибутики клубу

23.06.2022 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Усі експонати — це надбання справжнього фаната футбольного клубу “Динамо” доцента НУВГП, кандидата історичних наук Валерія Цибульського.

Загалом експозиція нараховує 173 значки, футбольні шарфи, вирізки газетних статей, фото гравців, квитки та програмки з різних матчів київського клубу. Збирати колекцію Валерій Цибульський розпочав у далекому 1976 року. Тепер у ній значки і серійного виробництва, і рідкісні екземпляри, які фанати виготовляли самостійно.

Серед насправді дивовижних експонатів – слайд-фільм на фотоплівці однієї знакової для ФК «Динамо» гри на своєму полі. При сучасних комп’ютерних технологіях виготовлення таких речей було б масовішим і доступнішим загалу. А на час її створення — це дороге придбання.

Валерій Цибульський збирає значки тільки про ФК “Динамо” (Київ). Тому в Рівному подібних колекціонерів нема.

На виставку фалеристики та спортивної атрибутики завітали справжні фанати “Динамо” різних поколінь. Кажуть, це данина досвіду, адже клуб цьогоріч відзначив 95 річницю від заснування.

Діятиме виставка до 4 липня з 11.00 до 15.00 в музеї історії НУВГП за адресою: м. Рівне, вул. Соборна, 11, 4-й поверх.

Пресслужба Рівненської міської ради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews