Соціальні виплати для людей похилого віку. Які з них доступні у Рівному

24.06.2022 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Як повідомили у Департаменті соціальної політики Рівненської міської ради, комплексна міська соціальна програма «Турбота» передбачає за рахунок коштів бюджету Рівненської міської територіальної громади проведення цільових соціальних виплат окремим категоріям громадян за віковою та соціальною ознакою:

1) щомісячних:

- особам з інвалідністю внаслідок війни та учасникам бойових дій у Другій світовій війні, які досягли 90-річного віку, - в розмірі 300,00 грн.;

- громадянам пенсійного віку, які до 05.05.2018 були реабілітовані згідно із статтями 1 та 3 Закону України "Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні, - в розмірі 300,00 грн.;

2) щоквартальних:

- особам з інвалідністю І групи по зору для часткової компенсації витрат на оплату житлово-комунальних послуг, - в розмірі 400,00 грн.;

3) одноразових:

- довгожителям міста, яким виповнилось 100 і більше років (у день народження), - в розмірі 1000,00 грн.;

- громадянам похилого віку з нагоди відзначення 90-річних ювілеїв, - в розмірі 300,00 грн.;

4) щорічних:

- особам з інвалідністю І групи, інвалідність яких пов’язана з травмами, захворюваннями хребта і спинного мозку та які пересуваються на інвалідному візку, - в розмірі 600,00 грн.;

- мешканцям міста Рівного з числа постраждалих унаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції (до відзначення роковин Чорнобильської катастрофи та дня ліквідатора, за клопотанням Громадської організації "Рівненські ветерани-чорнобильці") – в розмірі 300 - 500,00 грн.

Протягом півріччя проведено виплат 545 громадянам на суму 520150,00 грн.

Крім того, громадянам, які опинились в складних життєвих обставинах, у разі їх звернення, надається матеріальна допомога на лікування. Протягом півріччя надано допомогу 1539 громадянам на суму 570150,00 грн.

За необхідністю вирішення питання отримання допомоги в пересуванні, через діючий пункт прокату, видаються на тимчасове користування палиці, милиці, стільці туалетні, які придбані за рахунок міського бюджету.

В разі потреби в наданні сторонньої допомоги, громадяни, які не можуть самостійно себе обслуговувати, можуть звернутись до Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Рівного, який забезпечує надання послуг догляду вдома, денного перебування та надання натуральної допомоги.

Станом на 1 червня на обліку в Територіальному центрі перебуває 1391 особа, з яких 1221 отримують послуги догляду вдома.

У випадках, коли громадяни не можуть самостійно проживати, вирішується питання щодо їх поселення до будинків-інтернатів. Так, підготовлені документи і видано направлення для вирішення питання влаштування на поселення до будинків-інтернатів 26 громадян, 9 з яких прибули в місто Рівне в зв’язку з введенням воєнного стану в Україні.

*РЕАЛІЗОВАНО ЗА КОШТИ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ

Пресслужба Рівненської міськради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews