Верховна Рада України ухвалила Антикорупційну стратегію до 2025 року

24.06.2022 15:47   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

популярне


Верховна Рада на засіданні ухвалила Антикорупційну стратегію до 2025 року. Про це розповів народний депутат України, члена антикорупційного Комітету ВР Роман Іванісов:
 
«Документом визначено пріоритетні сектори державного управління:
суд, прокуратура, поліція;
державне регулювання економіки;
державний та приватний сектори економіки;
податки та митниця;
будівництво, земля, інфраструктура;
сектор оборони;
охорона здоров’я та соціальний захист;
система запобігання та протидії корупції.
 
Нагадаю, одним з найважливіших завдань України в процесі євроінтеграції є саме боротьба з корупцією.
 
Також запроваджено нову систему управління відходами: в цілому ухвалено законопроект №2207-1-д. Це питання теж є одним з зобов’язань Угоди про Асоціацію. У вітчизняне законодавство ми впроваджуємо основоположні принципи та положення європейського законодавства у сфері управління відходами.
 
Збереження лісів та степів на законодавчому рівні задекларовано законопроектом 5650, який сьогодні також прийняли в цілому.
 
Законопроектом передбачено:
1. Декларується необхідність збереження самосійних лісів та степів.
2. Положення законопроекту спрощують та простимулюють процедуру лісорозведення. Задля збереження лісів запропоновано зробити складнішою процедуру зміни цільового призначення земельних ділянок лісогосподарського призначення та інших лісовкритих площ. Пропонується заборонити використання інвазійних видів дерев при лісорозведенні.
3. Встановлена заборона на лісорозведення на степових ділянках.
4. Закладені умови для збереження сіножатей та пасовища від розорювання.
5. Консервації тепер будуть підлягати землі, які еродовані чи використовуються з порушеннями, а не ті що є малопродуктивними, але вкриті природною рослинністю. Разом з цим, удосконалено порядок консервації земель.
6. Вводиться можливість викупу земельних ділянок за кошт бюджету для збереження територій природно-заповідного фонду та ведення лісового господарства.
7. Вводиться право установи ПЗФ відразу вести діяльність замість лісгоспу після створення не чекаючи проекту землеустрою».
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews