Рівненщина на другому місці за кількістю лічильників у помешканнях. Яка перевага таких засобів

05.07.2022 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Понад 98% житлових і нежитлових будівель на Рівненщині оснащені лічильниками теплової енергії. У 87,7 % будинках встановлені лічильники питної води, у 61,45% – гарячої води. Встановлення таких засобів дає змогу оптимізувати енергоспоживання, щоб зменшити комунальні платежі та платити лише за використане.

«Рівненська область має один з найвищих показників оснащеності лічильниками теплової енергії. Це важливо, адже саме послуги з теплопостачання займають у платіжці споживача найбільшу частку. Також встановлення засобів обліку енергії є актуальним в частині підготовки до опалювального сезону та заходів у межах відновлення країни», - прокоментував начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Тим часом, згідно із Законом України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» від 22.06.2017 №2119-VIII оператор зовнішніх інженерних мереж зобов'язаний до 1 серпня 2022 року забезпечити облік теплової енергії, гарячої та питної води для нежитлових і житлових будівель.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews