Роман Іванісов: «Сьогодні Верховна Рада ухвалила декілька законопроектів щодо захисту прав дітей»

08.07.2022 20:52   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Сьогодні під час засідання Верховної Ради ухвалили декілька законопроектів щодо захисту прав дітей. На мій погляд, це одне з надважливих і чутливих питань. Бо окупанти вдаються до жахливих злочинів, розлучаючи дітей з батьками. Водночас, аби захистити наших дітей і мати можливість евакуювати, потрібні зміни до законодавства.
 
Отже, сьогодні у цілому був ухвалений законопроект №6145 щодо надання повноважень Національній соціальній сервісній службі України на забезпечення виконання функцій щодо батьківської відповідальності та заходів захисту дітей. Таким чином Україна приєднується до Конвенції про юрисдикцію, право, що застосовується, визнання та співробітництво щодо батьківської відповідальності та заходів захисту дітей.
 
Також у першому читанні ухвалили законопроект №6146, яким пропонується спростити вивіз дитини за межі України одним з батьків на час війни.
У першому читанні також ухвалили законопроект №7422 про підвищення доступності медичної та реабілітаційної допомоги в умовах воєнного стану для поранених. Документ має на меті:
- врегулювати залучення медпрацівників та фахівців з інших країн (звісно, крім рф і Білорусі) для надання медичної допомоги в Україні та розширити можливості залучення волонтерів;
- вдосконалити телемедицину, зокрема, реабілітацію поранених;
- надати можливість ліцензованим медикам, які є внутрішньо переміщеними особами, надавати послуги за місцем перебування.
 
Важливо: затвердили перелік завдань Національної програми інформатизації на 2022-2024 рр. Тут передбачено і посилення заходів захисту інформації, і покриття інтернет-мережею найвіддаленіших куточків країни, і впровадження штучного інтелекту, і розвиток мережі ЦНАПів, і кіберзахист, і багато-багато інших заходів. Сьогодні війна триває не лише на землі, але й і на інформаційному фронті, тому і тут маємо бути захищеними і озброєними
 
Антикорупційне: законопроект №7280 ухвалено в цілому. Він стосується роз‘яснення НАЗК щодо допомоги армії чи біженцям суб‘єктами декларування. Також визначено вичерпний перелік обставин, коли одержані кошти, товари, роботи, послуги, трактовані законодавством як подарунки, в умовах воєнного стану такими не визнаються.
 
Захистили і журналістів: законопроектом №7367 передбачено обов’язкове забезпечення журналістів в райони ведення воєнних (бойових) дій засобами, призначеними для захисту від уражень вогнепальної зброї, а також обов’язкове страхування. Ухвалили в цілому.
Загалом за сьогодні розглянули 28 питань порядку денного.
 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews