На Рівненщині зростає захворюваність на туберкульоз: ріст відмічається й серед дітей

12.07.2022 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

За оціночними даними ВООЗ в Україні щороку недовиявляється до 25% хворих на туберкульоз. Недостатній рівень виявлення недуги характерний і для Рівненщини. Все частіше лікарі  КП «Рівненський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр» діагностують занедбані форми туберкульозу. Окрім того, відмічається ріст захворюваності й серед дітей.

Директор фтизіопульмонологічного центру Федір Аврука зауважив, що коли легені мають яскраво виражені деструктивні зміни, то процес лікування значно триваліший й складніший.

- Виснажений хворобою організм лікувати значно важче, - наголосив він.

Також особливу увагу медикам первинної ланки варто приділити обстеженню контактних осіб.

- На одного індексного хворого на туберкульоз виявлено 2-є контактних осіб, що замало, оскільки розмір домогосподарства складає 3 особи, а пацієнт спілкується не лише вдома, - розповідає Федір Аврука.

Лікарі фтизіопульмонологічного центру закликають систематично проходити профілактичний огляд, це ж стосується і внутрішньо переміщених осіб, які знайшли прихисток у Рівненській області.

- На сьогодні в області виявлено і лікуються близько 20 внутрішньо переміщені особи, - відмічає Федір Аврука. - Після ретельного обстеження усі отримують належне лікування призначене нашими лікарями.

Пройти обстеження та отримати якісну консультацію можна у Рівненському обласному фтизіопульмонологічному центрі.

Пресслужба Рівненської обласної ради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews