У Верховній Раді України розглянули нові законопроєкти

18.07.2022 16:06   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
 
Сьогодні під час сесійного засідання у Верховній Раді України розглянули понад двадцять законопроектів.
 
Про це повідомив народний депутат України від Рівненщини (округ 153), член антикорупційного Комітету ВР Роман Іванісов:
 
«Один із законопроєктів – президентська ініціатива у відповідь на прийняття Республікою Польща Закону від 12 березня 2022 року про допомогу громадянам України. До друзів – по-дружньому, так би мовити. Законопроект №7550 включений до порядку денного, і він передбачає для громадян Польщі:
- право перебувати на території України на законних підставах протягом 18 місяців;
- право працевлаштування без дозволу на застосування праці іноземців; державну реєстрацію як платників податків;
- соціальний захист та соцвиплати;
- провадження господарської діяльності на тих самих умовах, що і громадяни України;
- здобуття освіти на рівні з громадянами України, у тому числі за рахунок коштів державного або місцевого бюджету;
- медичне обслуговування на тих самих умовах, що і громадяни України.
Невдовзі розглянемо і проголосуємо його в залі!
 
Щодо соціальних гарантій для військовослужбовців. Розглянули низку законопроектів: №№7412, 7415, 7464, 7481. Документи пропонують:
- встановити вищу за попередню групу інвалідності військовослужбовцям;
- розширити і уточнити коло осіб, які мають право на соціальну адаптацію на етапі переходу від військової служби до громадянського життя;
- надати військовослужбовцям-чоловікам нарівні з жінками відпустки для догляду за дитиною, у тому числі і під час воєнного стану;
- звільнити від призову на службу під час мобілізації близьких родичів загиблих або тих, що зникли безвісті під час АТО, ООС та повномасштабного вторгнення росії в Україну.
 
Щодо ратифікації ухвалено законопроекти:
- №0156 про ратифікацію Угоди про грант Фонду Е5Р (Проект "Енергоефективність громадських будівель в Україні") між Україною та Європейським інвестиційним банком у розмірі 5 млн. євро, який буде спрямований на термомодернізацію близько 1000 громадських будівель в Україні;
- №0137 про ратифікацію Угоди з Бельгією про здійснення оплачуваної діяльності деякими членами сімей співробітників дипломатичних представництв та консульських установ;
- №0153 - про ратифікацію Угоди з Нідерландами про оплачувану діяльність членів сімей дипломатичного та іншого персоналу дипломатичних представництв та/або консульських установ;
- №0139 про ратифікацію Угоди з Литовською Республікою про внесення змін і доповнень до Договору про соціальне забезпечення.
 
Також сьогодні Україна вийшла з Угоди з СНД про співробітництво та взаємодопомогу в митних справах.
 
Важливо: у першому читанні ухвалено законопроект про створення Національного реєстру викидів та перенесення забруднювачів (№6477).
 
Щодо переселенців: в цілому ухвалили законопроект №7449 про усунення законодавчого розмежування внутрішньо переміщених осіб, які проживали на тимчасово окупованій території АР Крим, та внутрішньо переміщених осіб, які проживали на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях.
 
Щодо заборгованості за житлово-комунальні послуги: у першому читанні прийняли законопроект, яким передбачається призупинення на період дії воєнного стану виконання рішень про стягнення з фізичних осіб заборгованості (№7531).
Працюємо на Перемогу!»


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews