Нетво́ркінг «Доброго дня, ми з Рівного!» організували для внутрішньо переміщених жінок

20.07.2022 17:39   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Нетво́ркінг «Доброго дня, ми з Рівного!» організували для внутрішньо переміщених жінок, які змушені були покинути місце постійного проживання у зв’язку з широкомасштабним вторгненням в Україну.

Реалізація проєкту стала можливою завдяки Представництву Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні. Автор ідеї – керівниця Індустріального гендерного комітету з реклами в Рівненській області Наталія Богданець.

Нетворкінг провели на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти. Від початку війни колектив закладу всіма силами допомагає як ЗСУ, так і людям, хто потребує навчання та перекваліфікації. Жінки, які приїхали в Рівне, лишили свої домівки, роботу, навчання, звичний спосіб життя, тому питання знайти роботу й опанувати за потреби нову професію – надважливе.

Під час нетворкінгу жінки поспілкувалися з представниками закладів освіти, зокрема, завідувачка кафедри економіки та управління бізнесом Рівненського державного гуманітарного університету Інна Дейнега ознайомила з інформацією щодо платформ отримання освіти. Про можливості працевлаштування у Рівному розповіла Оксана Харкіна, співвласниця компанії Garne.

Особливу підтримку жінкам-переселенкам надав Рівненський обласний центр зайнятості, який у воєнний час продовжує працювати та допомагати людям працевлаштуватися. 

Після презентації освітніх послуг учасницям зустрічі провели екскурсію та познайомили із навчальними програмами та матеріально технічною базою для підготовки фахівців за спеціальностями: «адміністратор готельного бізнесу та туризму», «бариста», «швачка», «візажист», «перукар» «кухар-кондитер» та ін. Створення майданчику для формування мережі та самоорганізації вимушених переселенок – необхідний крок. Такі заходи неабияк допомагають жінкам, які були змушені покинути місце постійного проживання, соціалізуватися у нових умовах. Також учасниці нетворкінгу отримали унікальну можливість наживо поспілкуватися з психологом Іванною Голуб, яка провела арт-терапію та навчила жінок спеціалізованим практикам для використання щодня.

У підсумку обговорили формування плану подальшої діяльності та розвитку мережі, адже у воєнний час надважливою є підтримка та взаємодопомога.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews