Роман Іванісов: «Парламент ухвалив декілька законопроектів, що мають спростити роботу підприємців»

20.07.2022 20:39   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Як повідомив Роман Іванісов, народний депутат ВРУ від Рівненщини, член Антикорупційного комітету ВРУ, вчора парламент ухвалив декілька законопроектів, що мають спростити роботу підприємців. Отже, законопроект №7378 вводить мораторій на порушення термінів подання фінансової звітності, зокрема:

- оприлюднення річної фінансової звітності та річної консолідованої фінансової звітності разом з відповідними аудиторськими звітами, звітом про управління, консолідованим звітом про управління, звітом про платежі на користь держави та консолідованим звітом про платежі на користь держави здійснюється протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни за весь період неоприлюднення фінансової звітності;

у період дії воєнного стану або стану війни, а також протягом трьох місяців після його припинення чи скасування юридичні особи звільнюються від відповідальності за порушення вимог Закону України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні” щодо своєчасності та повноти оприлюднення фінансової звітності у повному обсязі на вебсторінці або вебсайті юридичної особи разом з відповідними аудиторськими звітами.

Законопроект №6244 також ухвалений в цілому і передбачає звільнення малих та середніх підприємств від обов’язкового складання і подання консолідованої фінзвітності.

Також проголосований законопроект №5371 про лібералізацію трудового законодавства. Між роботодавцем і працівником на добровільних засадах може запроваджуватися договірний режим, який визначає умови праці за взаємною згодою. Наближаємося до цивілізованої європейської практики у сфері трудових відносин у малому та середньому бізнесі.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews