У Рівному визначили цьогорічну кращу книгу області

21.07.2022 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Учора в Рівненській обласній бібліотеці відбулося нагородження переможців XII обласного конкурсу «Краща книга Рівненщини 2022».

Цьогоріч конкурсний відбір видань розпочався 1 вересня 2021 року та тривав до 1 лютого 2022 року. Було опитано та проанкетовано понад 10 тисяч осіб читацької аудиторії, серед яких – діти, учнівська молодь, інтелігенція, прихильники читання та бібліотек міст та сіл області. На заключному етапі було відібрано 701 книгу, серед яких члени журі конкурсу визначили кращі видання.

Тож, переможцями конкурсу стали:

«Краща поетична збірка» перемогу здобула книга «Моє королівство», авторка Любов Пшенична ;

«Краще прозове видання» перемогу здобув роман «Завія», автор Борис Боровець;

«Краще видання для юнацтва та молоді» перемогу здобуло видання «Буде добре», авторка Євгенія Гембаровська;

«Краще видання для дітей» перемогу здобула збірка «Віршики із солом`яного кошика», авторка Віра Правоторова;

«Кращий літературний дебют» перемогу здобула поетична збірка «Та, що виходить на світло», авторка Людмила Марчук;

«Краще історико-краєзнавче видання» перемогу здобули краєзнавчі нариси «Намежиріччі Льви та Ствиги», автора Юрія Хмильовського;

«Краще видання з мемуаристики та документалістики» перемогу здобула книга «Із глибин просвітянського серця», авторка Євгенія Гладунова-Борейко;

«Краще довідкове видання» перемогу здобув альбом «Архітектура міжвоєнного Рівного в документах і публікаціях 1921–1939 років», упорядники Ольга Михайлишин та Віктор Луц ;

«Краще художнє оформлення» перемогу отримало видання «Мазепа. Крок до правди = Mazepa. A Step toward Truth», автор та ілюстратор Журавель Юрій Zhuravel Yuriy ;

«Краще поліграфічне видання» перемогу здобув альбом «У фокусі – орбіта «2616 Lesya» : фотомандрівка від Звягеля до Сурамі», автор та видавець Олександр Харват Школа фотографії Олександра Харвата/Alexander Kharvat School of Photography.
В рамках заходу відбулося нагородження рівненських письменників додатковими відзнаками.

Від Рівненського обласного об'єднання ВУТ "ПРОСВІТА" ім. Тараса Шевченка відзначено книгу: «Забери мене в літо своє», авторка Тетяна Марцинюк та "Календар патріотів", авторка Ірина Сичик; фотоальбом «У фокусі – орбіта «2616 Lesya» «Фотомандрівка від Звягеля до Сурамі», авторка Галина Вокальчук.

Від Комунального закладу Комунального закладу «Рівненська обласна бібліотека для молоді» Рівненської обласної ради відзначено книгу «Кубик Рубіка», авторка Ксенія Циганчук.
Окрім того, протягом дня експонувалася виставка книг-переможців.
Привітати авторів прийшли представники влади Сергій Кондрачук , голова Рівненської обласної ради Алла Черній Любов Романюк , начальник управління культури Рівненської ОДА творчих спілок, митці, літератори, бібліотекарі та шанувальники книги.

Пресслужба Рівненської обласної бібліотеки


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews