«Всі слова тепер носять військову форму»: виставку з такою назвою представлять у Острозі

25.07.2022 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

28 липня в Музеї книги та друкарства м. Острог відбудеться відкриття нової виставки плакатів «Всі слова тепер носять військову форму». Ініціатором її є музей типографії Одеси «Літери в місті».

Плакати, створені під час повномасштабної військової агресії, ілюструють наші спільні переживання в цей час. Концепція плакатного проєкту - краса українського слова (і семантична, і графічна) на допомогу українським воїнам. Тому майже всі плакати – кириличні, переважна більшість – україномовні. Дизайн базується на роботах видатних українських графіків та шрифтових майстрів, а висловлювання, що лежать в основі всього - це, нерідко, цитати з української літератури, а також важливі фрази цієї війни.

Плакати демонструються в Музеї книги та друкарства м. Острог разом з оригіналами українських видань ХХ ст. та іншими графічними роботами, якими надихалися майстри плакатів.

Довідково: Проєкт «Літери в місті» (OdessaCityLetters) — онлайн-музей міської типографії — протягом кількох років займається інвентаризацією та діджиталізацією історичних одеських написів, вивісок, табличок тощо. Від 24 лютого командна проєкту вирішила берегти не лише таблички та вивіски, не лише Одесу – зберегти країну. На цьому тлі ця діяльність здавалася не зайвою, але й недостатньою. Наразі «Літери в місті» створили понад 130 робіт (на 132-й день повномасштабної військової агресії) і не збираються зупинятися.

«Літери в місті» збирають кошти фонду «Повернись живим», долучитися до їхньої ініціативи можна за посиланням.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews