Постраждалим від війни, які знайшли прихисток на Рівненщині, надаватимуть комплексну допомогу

27.07.2022 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

На Рівненщині тимчасовий прихисток знайшли понад 50 тисяч переселенців. Серед них 15 тисяч – діти, 9 тисяч – пенсіонери. Усі вони потребують різного виду допомоги.

Про комплексну допомогу таким категоріям людей йшлося під час засідання обласної координаційної ради з питань сім’ї, демографічного розвитку, гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статті та торгівлі людьми.

На заході були присутні представники служб ОДА, місцевого самоврядування, правоохоронних органів, благодійних фондів, громадських організацій.

«На Рівненщині до повномасштабного вторгнення діяло 16 спеціалізованих служб, які надають психологічну, медичну, юридичну, гуманітарну та іншу допомогу. Зараз постали нові виклики – робота із постраждалими під час війни. Зрозуміло, що звернення людей будуть зростати», - зазначила заступниця голови Рівненської ОДА, голова координаційної ради Людмила Шатковська.

На координаційній раді розглянули питання щодо надання комплексної допомоги постраждалим особам, дотримання прав та інтересів неповнолітніх, фіксації злочинів.

За словами директорки департаменту соціальної політики ОДА Рози Слободенюк, на Рівненщині планують розширити безкоштовні та конфіденційні послуги «Єдиного вікна». Також є необхідність облаштування «кризових кімнат» для постраждалих.

«Цьогоріч на Рівненщині вже зафіксовано 88 злочинів домашнього насильства, 62 вже скеровано до суду. У 4 випадках постраждалі – діти. Ведеться також робота у напрямку пошуку та повернення викрадених українців, яких незаконно вивезли до рф», - сказала в.о. начальника відділу захисту інтересів дітей та протидії насильства Рівненської обласної прокуратури Тетяна Кривицька-Люліч.

Окремо обговорили питання торгівлі людьми, в тому числі при перетині державного кордону, а також проведення правопросвітницької роботи в регіоні з питань захисту прав.

За підсумками координаційної ради, буде дане доручення, яке розширить можливості надання послуг незахищеним верствам населення у тому числі внутрішньо переміщеним особам.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews