Роман Іванісов звернувся до представників громад Рівненщини щодо розшуку дітей

04.08.2022 13:33   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Роман Іванісов, народний депутат ВРУ від Рівненщини, член Антикорупційного комітету Верховної Ради України, звернувся із прохання до всіх сільських, селищних, міських голів Рівненщини, аби, за потреби, вони могли б допомогти переселенцям із зони бойових дій скористатися платформою «Діти війни».
 
Доступ до Державного порталу розшуку дітей повинні мати усі органи місцевого самоуправління, - вважає нардеп:
«Цей портал створено як інструмент для пошуку дітей, їх порятунку та визволення з місць примусового переміщення чи депортації. Скористатися ним необхідно, якщо потрібна консультація з питання щодо дітей або щоб повідомити про:
- дитину, яка загубилася;
- злочин проти дітей;
- знайдену дитину;
- факт депортації дитини;
- примусову зміну громадянства та документів дитини.
Ресурс створено, за особистим дорученням Президента України, Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України разом з Національним інформаційним бюро, Офісом Генерального прокурора, Міністерством внутрішніх справ, Національною поліцією, секретаріатом уповноваженого Верховної Ради з прав людини».
 Інформаційно-аналітичну підтримку команді Державного порталу розшуку дітей надає проект уряду Канади «Супровід урядових реформ в Україні».
 
Роман Іванісов зазначив, що кількість вимушених переселенців на Рівненщині щодня збільшується, місцеві територіальні громади тепер виконують завдання не лише по розселенню біженців та забезпеченню елементарних людських потреб, але й часто виступають комунікаторами завдяки тому, що надають переселенцям можливість доступу до сервісів на кшталт платформи «Діти війни»
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews