У Рівному захворювання легень діагностувати можна відтепер за допомогою нового обладнання на колесах

12.08.2022 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Сучасний флюоромобіль передали в Рівненський обласний фтизіопульмонологічний центр. Його отримали за сприяння МОЗу і роботи Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту РОДА.

Автомобіль повністю забезпечений обладнанням для раннього виявлення легеневих та онкозахворювань, патології бронхолегеневої системи тощо. Тепер пацієнту не потрібно кудись їхати. Флюоромобіль разом із бригадою персоналу буде працювати в кожній ТГ. Перш за все, виїжджатимуть на місця, де є локально виявлені випадки туберкульозу у мешканців громади. Також проводитимуться обстеження населення з соціальних та медичних груп ризику і внутрішньо переміщених осіб.

«В Україні це перший флюоромобіль експертного класу для можливості проведення комплексного обстеження. Система медицини Рівненщини сьогодні зміцнилася, а меддопомога стає максимально наближеною до пацієнта», - прокоментував начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews