Роман Іванісов:«Сьогодні ВРУ прийняла звернення до міжнародної спільноти щодо ядерного тероризму рф»

15.08.2022 16:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Сьогодні Верховна Рада ухвалила Звернення до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Союзу, Європейської Ради, Організації з безпеки та співробітництва в Європі, парламентів та урядів держав-членів Міжнародного агентства з атомної енергії щодо засудження акту ядерного тероризму, який здійснює держава-агресор на Запорізькій атомній електростанції у місті Енергодар Запорізької області.

Народний депутат від Рівненщини, член Антикорупційного комітету ВРУ Роман Іванісов щойно повідомив: "Ситуація довкола безпеки на Запорізькій АЕС загострюється. російські окупанти не припиняють обстріли атомної електростанції, незважаючи на небезпеку і страшенну загрозу не лише для України".

 
Український парламент закликає визнати дії рф щодо окупації ЗАЕС, її мінування та обстрілу, що ставить під загрозу безпечне існування світу, актом ядерного тероризму.
 
Також необхідним кроком вважаємо застосування санкцій проти всієї російської атомної галузі, зокрема щодо державної корпорації «Росатом», підприємств та організацій, що входять до складу державної корпорації «Росатом», та їхніх дочірніх компаній, які розташовані як на території рф, так і за її межами, а також щодо російських фізичних осіб, які є керівниками державної корпорації «Росатом» та його дочірніх підприємств, що відповідають за реалізацію політики російської федерації проти України та беруть безпосередню участь у прийнятті рішень і здійсненні актів ядерного тероризму на території України.
 
Ми звертаємося до Генеральної конференції МАГАТЕ щодо призупинення дії привілеїв та прав рф як члена Агентства, а також позбавлення російської федерації права голосу на засіданнях Ради керуючих МАГАТЕ і можливості брати участь у програмах технічного співробітництва, науково-технічного обміну і міжнародних дослідницьких проектах, що проводяться під егідою Агентства, та вжити необхідних заходів для організації та направлення спільної безпекової місії ООН і МАГАТЕ на Запорізьку АЕС із подальшою демілітаризацією станції та виведенням озброєних російських військових і техніки зі станції й усієї прилеглої території, включаючи місто Енергодар.
 
Цивілізований світ усіма можливими методами має відреагувати на загрозу і не допустити скоєння зухвалого акта ядерного тероризму росією!
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews