СБУ Рівненщини затримала агента рф

16.08.2022 10:05   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Контррозвідка Служби безпеки провела багатоетапну спецоперацію з викриття і затримання агента фсб, який розвідував місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони України поблизу південного фронту.
 
Також він збирав інформацію про результати ворожих обстрілів по об’єктах цивільної і критичної інфраструктури Запоріжжя.
 
У разі захоплення міста агресори обіцяли своєму прибічнику одну з керівних «посад» в окупаційній адміністрації.
 
А сам зловмисник планував приєднатися до так званих «розстрільних груп» загарбників, щоб катувати і вбивати українських захисників, у тому числі бійців місцевих добровольчих формувань.
Встановлено, що зрадник був завербований кадровим співробітником 5 служби фсб для проведення розвідувально-підривної діяльності у прифронтових територіях регіону.
 
Насамперед російську спецслужбу цікавили відомості щодо розташування підрозділів ЗСУ, кількість їх особового складу і техніки, «звіти» про ракетні удари по міській забудові.
 
Для передачі розвідданих агент застосовував спеціально створений анонімний Телеграм-канал. У своїх «доповідях» описував свої спостереження, супроводжуючи їх фотофіксацією об’єктів.
Одержані матеріали окупанти використовували для коригування вогневих ударів по Запоріжжю та планування диверсій.
 
null
Фото з мережі Інтернет
За виконання злочинних завдань зловмисник отримував від свого куратора гроші через електронні перекази.
 
Під час обшуків за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили:
- мобільні телефони, які використовувалися для комунікації з російським «координатором»;
- банківську картку, куди надходили гроші від фсб.
null
Фото з мережі Інтернет
Наразі затриманому повідомлено про підозру у державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Спецоперацію з викриття зрадника проводили співробітники Департаменту контррозвідки Служби безпеки та підрозділів СБУ Рівненської і Запорізької областей за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews