ЮНІСЕФ відкриває доступ до онлайн бібліотеки «Спільно»: бази знань для дітей та порад батькам

17.08.2022 16:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) створив інформаційний сайт та відкрив доступ усім охочим до бібліотеки “Спільно”. Цей ресурс об’єднує всю актуальну інформацію із тем безпеки, здоров’я, гігієни, соціальної підтримки та освіти для дітей від 3 до 18 років. Це каталог усіх діджитал та друкованих матеріалів ЮНІСЕФ, які містять необхідні знання про розвиток, здоров’я, навчання та дозвілля дітей.

На сайті https://spilnoteka.org/ можна знайти брошури, листівки, розмальовки, зошити, ігри, мультики, книжки, комікси, наліпки, освітні відео, платформи, застосунки та багато чого іншого.

Онлайн бібліотека “Спільно” має на меті, аби якомога більше дітей дізналися важливу інформацію з актуальних тем – наприклад, як поводити себе у надзвичайній ситуації, що робити із незнайомим предметом на вулиці, який алгоритм дій, якщо загубився.

На сайті також доступні матеріали для батьків та опікунів щодо харчування дітей, грудного вигодовування, вакцинації та поради щодо батьківства та психологічної підтримки під час війни. 

Кому “Спільно” бібліотека стане в нагоді?

  • Батькам для ігор та навчання дітей, аби просто та цікаво донести вважливу інформацію. 
  • Вчителям та вихователям для викладання. Освітяни знайдуть матеріали, які допоможуть організувати та урізноманітнити заняття з дітьми.
  • Громадським організаціям та волонтерам. Ці матеріали стануть корисним доповненням до зустрічей та тренінгів з дітьми та дорослими.

Як користуватися “Спільно” бібліотекою?

Користуватися каталогом дуже просто. Аби знайти необхідну підбірку матеріалів – потрібно обрати тему та вказати вік дитини. Всі матеріали поширюються безкоштовно. Їх можна використовувати в електронному вигляді або роздрукувати. Вони не призначені для продажу. Змінювати графічні та текстові елементи або додавати нові заборонено.

UNICEF Ukraine


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews