На Сарненщині ремонтують психоневрологічний інтернат: на якому етапі роботи перевірив Віталій Коваль

19.08.2022 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Начальник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль у рамках робочої поїздки на Сарненщину відвідав психоневрологічний інтернат в Орлівці.

Очільник області ознайомився з ходом реконструкції корпусу на 150 місць.

Будівельні роботи в закладі розпочалися у липні, а загалом цей проєкт – специфічний. Урвенський психоневрологічний інтернат після реорганізації розташувався в селі Орлівка, де, зокрема, орендував два корпуси в обласній психіатричній лікарні. Орендовані приміщення потребували ремонту. Тож завчасно очільник області звернувся до Мінсоцполітики з ініціативою їх реконструкції. У міністерстві пропозицію підтримали, відповідною комісією було виділено через громадську організацію на ремонт 19,2 млн грн.

«Це перший проєкт на території Рівненщини у воєнний час, де є синергія центральної влади і благодійних організацій. Фактично це новий вид співпраці, коли кошти йдуть безпосередньо від благодійної інституції», - зауважив Віталій Коваль.

Наразі приміщення активно ремонтується. В будівлі облаштовуються внутрішні системи електропостачання, проводяться демонтажні та опоряджувальні роботи. 70 % покрівлі уже відремонтовано та розпочато встановлення віконних блоків. Здійснено трасування зовнішньої мережі водопостачання. А також завершено очищення прилеглої території.

У планах - облаштування кімнат, душових і санвузлів.

Нагадаємо, в інтернаті проживає 387 підопічних, з них близько 180 - переселенці з інвалідністю. Загалом Рівненщина з початку повномасштабного вторгнення рф прийняла 650 осіб, які перебували у психоневрологічних інтернатах на Сході України.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews