У Рівненській області споживання газу цьогоріч знову планують зменшити

26.08.2022 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

За результатами 2021 року Рівненщина – у трійці лідерів у сфері енергозбереження. Цьогоріч у планах – скоротити використання палива ще на 10%. Це можливо завдяки заходам із енергозбереження та переходу на «зелену» енергетику.

Про це повідомив очільник Рівненської ОВА Віталій Коваль. 

Так, на Рівненщині продовжується запровадження пілотного проекту по впровадженню програми енергомоніторингу в бюджетних установах. Проект дає змогу аналізувати споживання енергоносіїв та заощадити до 10% їх вартості. В грошовому еквіваленті це близько 30 млн грн.

За останні три роки на 5,2% зросла частка використання альтернативних видів палива. Загальний відсоток потужностей з виробництва такої теплоенергії становить на Рівненщині 25,2%.

Майже 1000 домогосподарств Рівненщини перейшли на «зелену» енергетику. Лише цьогоріч – 113 родин.

Клеванська та Каноницька громади вирощують на своїх територіях енергетичні культури. До впровадження такої ініціативи готуються ще дві громади Рівненщини.

«Закликаю усіх жителів Рівненщини розглянути можливість переходу на альтернативні види палива. Це вірний шлях до енергетичної незалежності», – зазначив Віталій Коваль.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews