Сталий розвиток регіону та зміна клімату: на Рівненщині реалізують грантовий проєкт

30.08.2022 20:21   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

«Сталий розвиток Рівненської області в умовах зміни клімату» – саме під такою назвою буде реалізовуватись грантовий проект за підтримки Громадської спілки "Всесвітній фонд природи Україна" (ГС «ВВФ Україна»).

Партнерство між державою, бізнесом, громадськими організаціями та людиною створює потужне підґрунтя для відновлення України з її величезними природними ресурсами. Тому метою конкурсу є підтримка громадських ініціатив з впровадження природоорієнтованих рішень для адаптації до зміни клімату у лісовому, водному та аграрному секторах, а також для відновлення громад у післявоєнний час.

Питання адаптації до змін клімату, як зазначає професор Національного університету водного господарства та природокористування, доктор сільськогосподарських наук Сергій Веремеєнко, є актуальними для сільського та лісового господарства, оскільки заставляють аграріїв та лісівників враховувати кліматичні реалії у своїй роботі, а вони достатньо вагомі.

На думку доцента Рівненського державного гуманітарного університету Тараса Микитина ці питання варто відобразити у стратегічних планових документах розвитку регіону, особливо нашої Рівненської області, яка стає більш привабливою для розвитку сільського господарства та більш вразливою до розвитку лісової галузі.

Керівник проекту, голова президії Рівненської обласної організації Українського товариства охорони природи Борис Берташ вважає, що проведені заходи проекту (ворк-шопи, зустрічі фахівців та активістів-екологів, науково-практична конференція тощо) допоможуть сформувати робочу групу із зацікавлених осіб з ініціювання природоорієнтованих рішень для врахування адаптації до зміни клімату та відновлення громад у післявоєнний період. Напрацювання цієї робочої групи можуть стати основою для стратегічних планувальних документів розвитку Рівненщини.

Конкурс та реалізація регіональних проєктів проводиться за підтримки Шведського міжнародного агентства з розвитку та співробітництва (Sida) в рамках проєкту “INSURE: movIng Nature baSed climate solutions into Ukraine’s Reform agEnda”.

Рівненська обласна організація Українського товариства охорони природи


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews