Донори з Хмельницької АЕС здають кров для потреб військових

31.08.2022 15:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Сьогодні 53 донори, які працюють на Хмельницькій атомній електростанції, організовано здали кров для потреб бійців української армії. Це перша подібна акція під час війни, у ній взяли участь працівники з восьми підрозділів атомки.

null
Фото ВП ХАЕС

На ХАЕС повідомляють, що подібні "донорські" дні будуть тепер традиційними, адже кров необхідна пораненим бійцям, а черга з бажаючих стати донорами вже утворилася.

Загалом на Хмельницькій АЕС з перших днів повномасштабного вторгнення йде волонтерська робота. Працівники енергопідприємства добре розуміють свою відповідальність за надійний тил. За майже дві сотні днів війни було зібрано більше 92 мільйонів гривень власних коштів нетішинських атомників, які спрямовуються на спеціальний мультивалютний рахунок Нацбанку України для допомоги військовим. І збір цих коштів продовжується. Крім того, кожен підрозділ АЕС опікується потребами ЗСУ, Нацгвардії, Тероборони. Наприклад, бухгалтерія підприємства зібрала особисті кошти щоб купити атомобіль для фронту, інші підрозділи ремонтують техніку, а волонтерський логістичний центр, який створили адміністрація та профком станції, опікується проблемами переселенців у 30-кілометровій Зоні спостереження навколо АЕС. Щотижня представники атомної "молодіжки" вирушають до територіальних громад з продуктовими пакетами для тих, хто потребує опіки.

На Хмельницькій АЕС гасло "Разом переможемо!" стало мотиваційним для гарних вчинків, які наближають Перемогу.

За повідомленнями Інформаційного Центру ВП ХАЕС


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews