Чим буде особливий навчальний рік 2022/2023, розповідає начальник Рівненської ОВА

02.09.2022 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Цьогоріч у школах Рівненщині навчатиметься на 2 тисячі учнів більше, ніж торік. Про це розповів начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Цьогоріч до шкіл області ходитиме майже 169 тисяч учнів, що на 2 тисячі більше, ніж торік. Серед них близько 2 тисячі дітей-переселенців. Навчання відбуватиметься очно, дистанційно або ж у форматі поєднання цих двох форм.

«До першого класу пішли майже 14 тисяч учнів, що на 2 тисячі менше, ніж торік. Освітній процес розпочали в усіх школах. Наразі їх в області 551. За кордоном лишилися майже 6 тисяч школярів Рівненщини», - повідомив Віталій Коваль.

Також очільник області додав, що у закладах вищої освіти продовжується вступна кампанія. Додатково в університетах області відкрили 21 освітню програму, а це нові спеціальності. Окрім того, цьогоріч розширилася і мережа закладів вищої та фахової передвищої освіти Рівненщини. До наявних 36 закладів додалися 2 релоковані, а саме Луганський державний медичний університет та Харківський інститут медицини та біомедичних наук. Загальна кількість студентів налічує понад 29 тисяч осіб, понад 18 тисяч – у закладах вищої освіти, понад 10 тисяч - у закладах фахової передвищої освіти.

Також Віталій Коваль зазначив, що цьогорічна вступна кампанія за кількістю абітурієнтів наздогнала минулорічні показники. Проте, остаточна інформація буде пізніше.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews