КОРУПЦІЯ НА МИТНИЦІ: ЧЕРГОВИЙ СКАНДАЛ

05.09.2022 22:11   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Один із з заступників голови ДМСУ, за інформацією громадських активістів, набув таких статків, що позаздрять навіть олігархи. Кулуарно працівники митниці підтверджують інформацію, але на жаль, з об’єктивних причин не можуть стати викривачами.
 
Про це повідомив народний депутат України, член антикорупційного Комітету ВР Роман Іванісов: 
 
«Сьогодні як голова підкомітету з питань антикорупційної політики в економічній сфері провів засідання, де обговорили питання корупції у керівництві Державної митної служби України.
 
Напередодні до нашого підкомітету звернулася громадська організація з проханням розглянути матеріали щодо можливого вчинення корупційних правопорушень високопосадовцем-митником. Мова йде про одного з заступників голови ДМСУ, який, за інформацією громадських активістів, набув таких статків, що позаздрять навіть олігархи. При тому, що посадовець майже все життя працює в державних органах. А ще у біографії високопосадовця є цікавий нюанс: він орендує житло у свого родича, який проживає та працює на окупованій рф території України, в органах влади так званої «ДНР», а цивільна дружина митника в соцмережах у перші дні активної фази війни пропонує Президенту України капітулювати!
 
Така інформація обурила всіх членів підкомітету! По-перше, як ця людина може взагалі обіймати керівну посаду в державі? По-друге, де-юре, митниця і податкова сьогодні є основними наповнювачами бюджету, але де-факто виявляється, що набиває кишені окремим особам. Якщо сьогодні під час війни в органах державної влади відбуваються такі кричущі речі, ми повинні вживати максимальних заходів з їх запобігання та боротьби.
 
Члени нашого підкомітету озвучили, що кулуарно працівники митниці підтверджують оприлюднену у зверненні інформацію, але на жаль, з об’єктивних причин не можуть стати викривачами.
В зв’язку з цим, ухвалили рішення винести розгляд питання на засідання Комітету ВР з питань антикорупційної політики за участі уповноважених представників НАБУ, НАЗК, Генеральної прокуратури, СБУ, Мінфіну, Держмитслужби і заслухати від них інформацію.
 
Триматиму цю справу на контролі. Війна – не привід зволікати з антикорупційною боротьбою».
 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews