На Рівненщині може з'явитися індустріальний парк коноплі: чому це потрібно

07.09.2022 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
Мова йде про перший індустріальний парк технічної (не наркотичної) коноплі. Він буде направлений на увесь цикл дослідництва, селекції, вирощування, переробки і виробництва з цієї рослини.

«Ще в квітні зустрівся з власниками компанії ТОВ «Текстиль» Олександром Соколовським та керівником проектів Олексієм Большовим. Це найбільша компанія в Україні, яка займається виробництвом тканин та одягу. Тоді обговорювали можливість відкриття їхнього виробництва на Рівненщині. Нині ж ми вийшли на фінішну пряму», - прокоментував начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Це не лише інвестиції в область, а й нові робочі місця, створення доданої вартості та запуск нової індустрії, пояснив очільник області. Вирощування технічної коноплі має чимало переваг.

Вона використовується для виробництва тканини, з якої, зокрема, шиють форму для військових. Цей одяг навіть не бачать тепловізори. Технічна конопля є хорошим антисептиком. З неї роблять опалювальні пелети і навіть продукти харчування.

«Уже підписали меморандум про релокацію лінії виробництва тканин. Отримали технічне завдання по земельній ділянці. Працюємо над пошуком варіантів. Закликаю громади надавати свої пропозиції до Департаменту економіки РОВА», - підсумував Віталій Коваль.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews