У Рівному СБУ викрила чергового ярого прихильника сталінізму

14.09.2022 13:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Співробітники УСБУ в Рівненській області викрили місцевого жителя, який у мережі інтернет поширював наративи російської пропаганди та глорифікував впроваження тоталітарного режиму в Україні.
 
Як встановило слідство, вказана особа, використовуючи заборонену соціальну мережу «Вконтакте», неодноразово серед своїх знайомих та на особистій сторінці поширював заборонену в Україні символіку та радянські лозунги, які використовує держава-агресор для ведення інформаційної війни проти нашої держави.
 
null
Фото з мережі Інтернет
У ході проведених санкціонованих обшуків правоохоронцями вилучено мобільний телефон та ноутбук, які будуть скеровані для проведення комп’ютерно-технічної експертизи.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Рівненського РУП за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.
 
Фото з мережі Інтернет
Наразі вирішується питання про повідомлення зловмиснику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 436-1 КК України (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів).
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді до 5 років позбавлення волі.
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews