На Рівненщині з'явився прихисток для жертв насильства. Що він з себе представляє

15.09.2022 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
Занедбане приміщення у Дубенському районі вирішили перетворити на прихисток для тих, хто потребує допомоги.

Центр відвідали та презентували громадськості начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль разом із Митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм.

У приміщенні створили всі комфортні умови для людей, які постраждали від домашнього чи сексуального насилля. Тут облаштували 9 кімнат, кухню, загальні санвузли, місце, де можна випрати свої речі.

Загалом заклад розрахований на 30 осіб. За потреби можуть прийняти і до 50.

«Відкриття такого шелтера – це хороший приклад співпраці церкви, влади і громадських організацій. Впевнений, що це не останній такий проект в області. Адже сьогодні є багато людей, які потребують допомоги і турботи. Також приємно, що люди, які проживатимуть тут, долучаться до волонтерства: готуватимуть сухі супи для військових», - зазначив Віталій Коваль.

Проживати в шелтері можна від 6 до 9 місяців. З постраждалими від насилля працюватимуть соціальні працівники, священники, психологи. За цей час вони зможуть інтегруватися, соціалізуватися, працевлаштуватися та знайти собі постійне місце проживання.

Допомагатимуть тут і тимчасово переміщеним особам.

Проєкт реалізували Управлінням соціального служіння та благодійності ПЦУ «Елеос-Україна» спільно з ГО «100 відсотків життя».

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews