У Вараші відкрили центр допомоги жертвам насильства: як він працюватиме

16.09.2022 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

У Вараші відкрили центр, де допомагатимуть постраждалим від насильства. Тут консультуватимуть психологи, юристи, а також надаватимуть соціальні послуги. Також у закладі облаштовано так звану «кризову кімнату», де за потреби, можна буде залишитися на певний період. Усі послуги надаються безкоштовно.

Тим часом кошти на функціонування денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі у Вараській міській територіальній громаді виділили з державного бюджету.

Так, за рахунок субвенції зробили ремонт у приміщенні, придбали меблі, техніку, телекомунікаційне обладнання та інші необхідні речі. Тут, зокрема, облаштували і комфортну зону для консультацій, і ігрову для діток, і кухню, і душову. У «кризовій кімнаті» є 4 ліжко-місця. Загалом використали 493 914 гривень.

«Насправді тут створили доступний та безпечний простір, де у комфортних умовах постраждалі від насильства можуть отримати комплексну безоплатну допомогу. Головна мета цього центру - вчасно підтримати людину, яка опинилася у складних обставинах, - прокоментувала заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська. - Завдяки сприянню Першої Леді України, Міністерству соціальної політики України наша область отримала фінансування на створення таких закладів. У Вараші нововідкритий центр – один із кращих. За це хочу подякувати колективу центру соціальних служб, міській владі, депутатському корпусу».

Тим часом необхідність у таких закладах є. Так цьогоріч в області до відповідних структурних підрозділів надійшло 2025 звернень щодо домашнього насильства. В тому числі 95 - від дітей, 1715 - від жінок, 215 - від чоловіків. Це більше, ніж торік на 10,4 %. Разом із тим у Вараському районі кількість звернень зросла майже в 5 разів.

Загалом же на сьогодні у 5 громадах Рівненської області створено спеціалізовані служби підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, пояснила директорка департаменту соціальної політики ОДА Роза Слободенюк. Мова йде про Вараську, Зарічненську, Соснівську, Радивилівську та Острозьку ТГ.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews