ВРУ звернулася до міжнародних організацій щодо утворення спеціальної моніторингової місії для фіксації екологічної шкоди, заподіяної війною, - Роман Іванісов

20.09.2022 18:08   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Сьогодні народні депутати працювали над законопроектами, необхідними в рамках нашого кандидатства у члени ЄС (стосовно ядерної енергетики), а також важливими для початку опалювального сезону (щодо ефективного функціонування газовидобувної галузі в умовах військової агресії росії), - повідомив народний депутат від Рівненщини Роман Іванісов.
 
Ухвалили звернення Верховної Ради до міжнародних організацій щодо утворення спеціальної екологічної моніторингової місії для фіксації екологічної шкоди, заподіяної війною, а також текст заяви до ООН, Європарламенту, ПАРЄ, Парламентських Асамблей ОБСЄ і НАТО, урядів та парламентів іноземних держав щодо засудження агресії рф в районах Чорного та Азовського морів і Керченській протоці.
 
Бронювання військовозобов’язаних: у першому читанні ухвалили законопроект, яким встановлюється порядок бронювання військовозобов’язаних, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації (зп №7687).
Відповідно до тексту документа, заброньованими можуть стати військовозобов’язані, які працюють➡️
- в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, у разі, коли це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів в особливий період;
- на підприємствах, в установах і організаціях, яким доведено мобілізаційні завдання (замовлення), у разі, коли це необхідно для виконання доведених мобілізаційних завдань (замовлень);
- на підприємствах, в установах і організаціях, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг оборонного призначення для задоволення потреб армії;
- на підприємствах, в установах і організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. Віднесення суб’єктів господарювання до таких підприємств, установ і організацій здійснюється за критеріями та у порядку, встановленими Кабінетом Міністрів України.
 
Підстави для звільнення військовослужбовця: в цілому ухвалено законопроект щодо віднесення до підстав звільнення з військової служби наявність у військовослужбовця трьох і більше дітей віком до 18 років (зп №7678).
 
З огляду на той фарс і тиранію, що відбуваються «за порєбріком», хочеться сказати - не дочекаєтесь! Україна переможе, і ми робимо все, щоб це сталося якнайшвидше! - пише на своїй сторінці у FB народний депутат від Рівненщини, член Антикорупційного комітету ВРУ Роман Іванісов.
 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews