Сьогодні народні обранці ухвалили законопроект про добровільний військовий облік жінок, - Роман Іванісов

21.09.2022 18:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
"У Міжнародний день миру росія знову пробиває дно: спочатку оголошує мобілізацію і проведення псевдореферендумів на окупованих територіях, потім «народжує» звернення держдуми про небезпеку для всього світу, яка виходить нібито з нашої країни… А кажуть, що паніки нема...", - пише на свой сторінці у FB народний депутат від Рівненщини Роман Івіанісов.
 
Цивілізований світ вже дав свою оцінку цим конвульсіям. Верховна Рада також відреагувала на дії росії:
Сьогодні парламент прийняв Заяву до міжнародних організацій та партнерів, якою засуджуються агресивні дії рф по відношенню до України та звертається увага світового співтовариства на те, що порушення злочинною російською владою норм міжнародного права становить потенційну загрозу існуванню як Європи, так і всього світу (зп №8065). Верховна Рада засуджує організацію та проведення росією незаконних референдумів на тимчасово окупованих територіях України, ядерний шантаж та інші чисельні порушення рф принципів та норм міжнародного права.
 
Також у першому читанні ухвалили законопроект про добровільний військовий облік жінок (зп №6482). У проекті закону йдеться:
- жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, за власним бажанням можуть бути взяті на військовий облік військовозобов’язаних;
- жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з медичною діяльністю, беруться на військовий облік військовозобов’язаних.
 
В цілому сьогодні прийнято вісім законопроектів, зокрема:
- Закон України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» у новій редакції (зп №3663);
- щодо сприяння працевлаштуванню довгострокових безробітних шляхом надання компенсації роботодавцям витрат єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (зп №6067);
- щодо спрощення для роботодавців застосування праці іноземців та осіб без громадянства (зп №5795);
про можливість залучення додаткових джерел надходжень до Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність (зп №7559);
- про повернення акцизного податку на пальне на рівні 100 євро/1000 літрів та газ 52 євро (зп №7668-д).
 
За основу ухвалили законопроект №7632 щодо звільнення від сплати податку на нерухоме майно за об’єкти житлової та нежитлової нерухомості, що були зруйновані чи пошкоджені внаслідок збройної агресії рф, незалежно від включення відповідної території до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії.
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews