На Рівненщині СБУ викрила чергового «народного комуніста»

28.09.2022 15:53   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Співробітники Управління СБУ в Рівненській області викрили жителя Рівного, який, використовуючи матеріали з проросійських груп, поширював антиукраїнський контент, прославляв комуністичну партію в регіоні та пропагував за «ZOVетский мир».
 
null
Фото  СБУ
 
Так, правоохоронцями встановлено факт популяризації вказаним громадянином України комуністичного тоталітарного режиму серед своїх знайомих та поширення в мережі інтернет забороненої в Україні радянської символіки.
 
У ході проведеного санкціонованого обшуку правоохоронцями вилучено електронні пристрої, які були направлені на проведення відповідної комп’ютерно-технічної експертизи.
Досудове розслідування здійснювали слідчі Рівненського РУП за процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури.
 
Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 436-1 КК України (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів).
 
Обвинувальний акт скерований до Рівненського міського суду.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді до 5 років позбавлення волі.
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews