Майже 80 тисяч: стільки переселенців прийняла Рівненщина

29.09.2022 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 
З початку війни Рівненщина прийняла 79 тисяч переселенців. Частина з них перебували тут упродовж нетривалого часу. Чимало людей вже змогли повернутися додому. Переважно це мешканці Київської області, які змушені були тікати від війни. 

Водночас на сьогодні на Рівненщині проживає трохи більше 46 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Щоб забезпечити належні умови для цієї категорії населення, а також задовольнити їх потреби, обласна влада співпрацює з громадським сектором та міжнародними партнерами. Актуальні питання, пов’язані з допомогою переселенцям, обговорили сьогодні під час зустрічі заступника голови ОДА Сергія Гемберга з представниками благодійних фондів та громадських організацій.

Рівненщина приймає переселенців із перших днів війни. Сьогодні потік внутрішньо переміщених осіб значно менший, ніж був тоді. Так, за добу в область приїжджає 150-200 людей. Їх поселяють і в місцях компактного проживання, і в приватному секторі, прокоментувала начальниця ГУ Національної соціальної сервісної служби у Рівненській області Юлія Шигорева. 

Водночас в області створено єдиний реєстр потреб переселенців, який доступний для громадських організацій.  Крім того, на Рівненщині є потенційні об’єкти, де можна облаштувати додаткові місця компактного проживання. Приміщення різні – десь потрібно робити капітальний ремонт, а є місця, які потребують лише облаштування. 

Тож під час зустрічі мова йшла про подальшу співпрацю між кластерами Управління координації гуманітарних справ ООН в Україні та місцевими координаторами. Також напрацьовували дорожню карти різних напрямів співпраці з закордонними партнерами.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews