На Рівненщині 91-річна Галина Лук`янівна прийшла до міграційної служби вперше, щоб оформити закордонний паспорт

29.09.2022 16:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Сьогодні 91-річна Галина Лук`янівна прийшла до міграційної служби вперше оформляти закордонний паспорт. «Мене на гостину до Німеччини кличе єдина онука – я мушу поїхати, поки дозволяє здоров`я. Та я обов`язково вернуся додому».
 
Пані Галина народилася в Черкаській області. У 2013 році переїхала до єдиної доньки в Рівне. Добре пам`ятає Другу світову війну: наступ німецької армії, звук падаючих снарядів біля хати, де вона жила з батьками та була п`ятою дитиною в сім`ї. З болем в серці пригадує штучно сплановане знищення українців червоною армією. «Приїжджали «ястребки» і забирали все зерно… Люди пухли від голоду, вмирали. Я була б теж не вижила, якби не тітка, яка принесла трохи молока. Тепер я тут…» - ділиться спогадами пані Галина.
 
Не думала жінка, що витримавши «совєтів», доведеться українському народу знову страждати від російської окупації. Та вона впевнена – буде мир на нашій землі, бо ми сильна нація. «Я завжди плачу за нашими хлопцями, які гинуть на війні. Це наші найкращі сини. Та окупанти нас не могли зламати раніше. Не вдасться їм і тепер,» - підсумовує 91-річна жінка.
 
По приїзді з Німеччини ми домовилися зустрітися з Галиною Лук’янівною. Вона пообіцяла прийти та розповісти про перебування за кордоном. Але запевнила - кращої землі, за українську, немає ніде у світі.
 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews