Замінити телефон. Коли це потрібно?

30.09.2022 17:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Тарас Жак

Є користувачі смартфонів, які хотіли б змінювати свої пристрої кожні кілька місяців, щоб завжди мати найсучасніше та найкраще обладнання. З іншого боку, є й ті, хто хотів би взагалі не змінювати телефон, а купівлю нового здійснюють лише через непередбачені ситуації. Однак згодом навіть найкращу модель доводиться поміняти, і це може бути пов'язане з різними факторами. Якими?

Якщо ремонт нерентабельний

Цілком очевидно, що телефон підлягає заміні у разі серйозної поломки, коли гарантія виробника перестає діяти. Це може бути, наприклад, пошкодження материнської плати. Це складний компонент смартфона та визначити симптоми його пошкодження буває складно. У цьому випадку можна зіткнутися з проблемним запуском програм і доступом до пам'яті телефону, з неадекватною зарядкою смартфона або з неможливістю використання Bluetooth або Wi-Fi.

 Щоразу необхідно проводити діагностику у професійному сервісі. Однак, якщо материнська плата пошкоджена, ремонт або заміна на нову зазвичай коштує дуже дорого, у багатьох випадках цінник наближається до вартості нового телефону.

Зламаний екран

Розбитий екран не завжди означає, що потрібно негайно замінити телефон. Навіть із треснувшим дисплеєм він може нормально працювати. Також можна знайти новий дисплейний модуль за посиланням https://www.aks.ua/uk/catalog/displei-ekrany/ та встановити його. Такий ремонт коштуватиме недорого. Однак часто під час падіння мобільного пристрою ушкоджується не лише екран, а й інші важливі компоненти. У такому разі комплекс відновлювальних робіт може виявитися невигідним заходом.

Контакт із водою

Залиття - одне з найгірших, що може статися зі смартфоном, якщо він, звичайно, не є водонепроникним, тобто. стійким до несприятливого впливу води. Виробники часто обмовляють, що гарантійний ремонт не входять несправності, що виникли внаслідок попадання вологи. Тому відновлення пристрою може коштувати дуже дорого.

Телефон більше не виправдовує очікувань – час на заміну

Нарешті, суб'єктивне, але дуже важливе питання, тобто. зручність використання. Телефон безперечно пора замінити, якщо:

  • пристрій працює нестабільно;
  • не запускаються нові, популярні програми;
  • нестача пам'яті для системних та основних додатків;
  • фотографії, зроблені камерою, не можуть конкурувати за якістю з фотографіями нових моделей.

Отже, ми розглянули найбільш популярні проблеми зі смартфонами, усунення яких може бути економічно невигідним. Однак без проведення діагностики говорити про рентабельність ремонту складно.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews