Рівненщину відвідав міністр охорони здоров'я

06.10.2022 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Учора міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко перебував з робочим візитом на Рівненщині. Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін ознайомив очільника МОЗ із роботою Зарічненської багатопрофільної лікарні. Зокрема, оглянули хірургічне відділення, рентген-кабінет, лабораторії та інше. Посадовець також поспілкувався з керівниками закладів первинної та вторинної ланки.

«Стратегічний підхід, спрямований на розвиток закладу, вміння планувати та приймати управлінські рішення за підтримки держави роблять можливим належне функціонування і забезпечення лікарень навіть у віддалених населених пунктах», – наголосив Віктор Ляшко.

Міністр також зауважив, що попри віддаленість населеного пункту колектив медзакладу організував необхідне місцевому населенню надання медичної допомоги. Також Зарічненська лікарня уклала контракти з Національною службою охорони здоровʼя (НСЗУ) на 2022-ий рік за десятьма пакетами, серед яких: хірургічні операції дорослим і дітям у стаціонарних умовах, хірургічні операції в умовах стаціонару одного дня, медична допомога під час пологів, стоматологічна допомога дорослим і дітям тощо. Загальна ціна договору склала близько 65,7 млн грн.

Загалом з січня по вересень поточного року, надаючи як первинну, так і спеціалізовану медичну допомогу, лікарня отримала від держави фінансування за надані послуги у розмірі понад 50 млн грн.

«Питання доступності медичних послуг – основна мета реформ МОЗ. Працюємо над забезпеченням фахового кадрового потенціалу, аби не тільки покращити надання медичної допомоги, а й вчасно виявити та діагностувати хворобу. Також вносимо зміни у стратегію та спроможну мережу. Миттєво перелаштовуємося під нові виклики, зокрема воєнні та логістичні», - підсумував Сергій Подолін.

Куратор медичної галузі області також нагадав, що в цьому медичному закладі надають консультативну допомогу лікарі з онкологічного центру Луганщини, які через повномасштабне вторгнення вимушені були релокуватися.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews