Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль відправився до Польщі. З якою метою

06.10.2022 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль бере участь у Конгресі транскордонної співпраці, який відбувається у польському місті Люблін.

Ключова тема цьогорічного заходу – «Безпека та солідарність». Агресія Росії проти України та спричинена нею міграційна криза показали міцність зв’язків між місцевими громадами України, Польщі та всієї демократичної Європи.

Організатори конгресу внесли в програму заходів широкий спектр цікавих тем, пов’язаних з актуальною ситуацією. Серед них - співпраця та медична допомога Україні, діяльність адміністрації та судової системи під час війни, явища дезінформації та маніпуляції.

Учасниками дискусії є представники міст із різних куточків Європи. Вони в широкій перспективі підсумують попередню співпрацю місцевих громад для підтримки України та її громадян.

Тим часом у складі делегації від Рівненщини також працює голова обласної ради Андрій Карауш та представники із кількох тергромад.

Під час заходу традиційно відбудеться Біржа грантодавців та Форум партнерів, а також презентація нової фінансової перспективи Програми Interreg NEXT Польща–Україна 2021–2027 (колишня Програма транскордонної співпраці PL–BY–UA).

«Сьогодні, як ніколи, важливо шукати можливості для Рівненщини та України, - прокоментував Віталій Коваль. - Зараз говоримо про попередню співпрацю місцевих громад для підтримки України та її громадян. Чи не кожен виступ пронизаний темою війни».

Також начальник Рівненської ОВА зустрінеться з керівництвом міста Люблін та Люблінського воєводства.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews