Міжнародний трибунал, бюджет, військовий облік жінок та інші рішення ВРУ в останній день тижня, - Роман Іванісов

09.10.2022 20:06   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
 
 
Бюджетний процес пішов: у першому читанні ухвалили проект Державного бюджету на 2023 рік. Головні статті видатків – це забезпечення обороноздатності держави, виплати пенсій та зарплат, забезпечення роботи інфраструктурних об’єктів. Від бюджетного комітету запропоновано збільшити видатки на соцзахист дітей та сім’ям, а також на фонд регіонального розвитку.
 
Проголосували за призначення Андрія Пишного на посаду голови Національного Банку України. Нагадаю, вчора Верховна Рада звільнила попереднього голову Кирила Шевченка, який подав у відставку за станом здоров’я.
 
Також в цілому ухвалили законопроект про добровільний порядок взяття жінок на військовий облік військовозобов’язаних (зп №6482). Згідно з його нормами, «жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, крім зазначених у абзаці першому цієї частини, беруться на військовий облік військовозобов'язаних за їх бажанням». Водночас, жінки медики і фармацевти залишаються у переліку тих, хто підлягає військовому обліку.
 
null
Фото з мережі Інтернет
 
Український парламент сьогодні також звернувся до ООН, парламентів та урядів її держав-членів, ЄС та Ради Європи стосовно створення спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії проти України.
 
Лише за останніми зафіксованими даними Офісу Генпрокурора зареєструвано близько 38 тисяч злочинів агресії та воєнних злочинів рф. В них фігурують понад 600 підозрюваних – представників військово-політичного керівництва рф. Це – міністри, депутати, військове командування, посадовці, керівники правоохоронних відомств, розпалювачі війни та пропагандисти Кремля. Їхні злочини не мають залишитися безкарними. А створення спеціального трибуналу – це фундамент відновлення справедливості та убезпечення всього світу від подібної агресії у майбутньому, адже найімовірніше, путін розпочне подібну агресію по відношенню до європейських країн.
 
До речі, Міжнародна асоціація адвокатів (IBA) вже зібрала понад 20 тисяч фото- і відеодоказів вчинення злочинів російськими військовими. Організація підтримує Україну у питанні створення спеціального трибуналу. Я впевнений, що ми отримаємо відповідну підтримку від міжнародних партнерів, пише на своїй сторінці у FB народний депутат від Рівненщини, член Антикорупційного комітету ВРУ Роман Іванісов.
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews