Міжнародний етнічний фестиваль «ЛіраФест-2022» пройде в Рівному та Познані

13.10.2022 19:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

В місті Рівне  14 жовтня 2022 року проходитиме  Міжнародний  етнічний фестиваль «ЛіраФест-2022». Він  проводитиметься в нашому місті уже дев’ятий рік поспіль та приурочений цього року  до Свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисника України, Дня українського козацтва та до 80-річчя створення УПА.

null
 

У  фестивалі   братимуть участь  бандуристи, лірники і кобзарі з багатьох  регіонів України. У програмі фестивалю: лірникування та кобзарювання біля храмів і на вулицях міста, свято «Лірницька Покрова в етносаду» та  святкові  концерти на Майдані Незалежності і Залі камерної та органної музики Рівненської обласної філармонії.

null
 

Спільно з Волонтерським центром UA.HELP під час заходів фестивалю буде проведено збір коштів на  підтримку 43-ої артилерійської бригади!

В рамках цьогорічного фестивалю в Обласному центрі народної творчості відбудеться свято «Лірницька Покрова в етносаду», у програмі якого: виступи кобзарів, бандуристів  та лірників; майстер-клас з навчання грі на лірі;  виставка традиційних музичних інструментів та майстер-клас з їх виготовлення; виставка та майстер-класи з народно-ужиткового мистецтва; зустріч з лірниками, істориками, письменниками та  етнографами. В Залі камерної та органної музики Рівненської обласної філармонії проходитиме концерт «Музика-зброя» до Дня захисників і захисниць України, 80-річчя створення  УПА та Дня українського козацтва, в мистецькому цоколі органної зали виставковий проект Миколи Бендюка до 80-річчя УПА «Ніл Хасевич – головний художник УПА».

Фестиваль «ЛіраФест-2022» проходитиме за підтримки: Управління культури і туризму Рівненської облдержадміністрації та Управління культури Рівненського міськвиконкому.

Засновники та організатори фестивалю: Етнокультурний центр Рівненського міського Палацу дітей та молоді, КЗ «Рівненський обласний центр народної творчості» РОР, Управління культури і туризму Рівненського міськвиконкому, Громадська організація «Молодіжне творче об’єднання «Древлянські джерела».

Співорганізатори фестивалю: Рівненський міський Палац дітей та молоді, КЗ «Рівненська обласна філармонія» РОР,  Лабораторія музичної етнології Львівської Національної музичної академії імені М. В. Лисенка та Рівненське обласне відділення Національної всеукраїнської музичної спілки та Волонтерський центр UA.HELP

Інформаційна підтримка фестивалю: Рекламна агенція  РЕСПЕКТ, Студія реклами ЧЕ ГЕВАРА, Арт Простір «ЕтноЧари», Студія OKO-pro та Radio RESPECT, сайт Новини Рівненщини.

null
 
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews