У Рівному з'явився пам'ятник репресованим мешканцям Рівненщини

17.10.2022 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Біля приміщення ГУ Національної поліції в Рівненській області урочисто відкрили пам‘ятний знак. Він створений та встановлений з ініціативи начальника ГУНП в Рівненській області Олексія Камишанського.

Пам’ятник висотою понад 3,5 метри. Над його створенням працював заслужений художник України, голова Рівненської спілки художників - скульптор Петро Подолець.

Чин освячення пам’ятного знака звершив архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон. У спільній молитві учасники заходу згадали загиблих за волю, свободу і незалежність України.

Саме у будівлі, де зараз розташована поліція, у 1940-50-х роках віддавалися злочинні накази про ув’язнення, виселення, убивства, відчуження майна десятків і сотень тисяч мешканців Рівненщини. Тож іще торік було прийнято рішення про облаштування та спорудження пам’ятника у Рівному, на розі вулиць Героїв поліції та Миколи Хвильового.

«Ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих наших громадян, які не зламалися та відстояли свою ідею, свою національну ідентичність, завдяки якій ми існуємо зараз», - сказав Олексій Камишанський.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews