Покращити життя громади – ВО «Батьківщина» Дубенщини

18.10.2022 15:51   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

На черговій сесії Дубенської міської ради, розглянули критично важливі для мешканців громади питання. На розгляді низки питань наполягала депутатка Дубенської міської ради від ВО «Батьківщина» Наталія Іваницька.

Розглянули гостре питання щодо відведення в оренду земельної ділянки по вулиці Замкова, 10. Нагадаємо позиції учасників суспільних дебатів: підприємцям Курицькій А. М. та Стельмащук О. П. вкрай потрібно було орендувати ділянку для підведення комунікацій. Водночас, громада гостро сприйняла ситуацію, маючи власні перестороги: чи не збудують у центрі тимчасові споруди?

Депутатське звернення Наталії Іваницької, отже, стосувалося заборони змінення цільового призначення даної земельної ділянки. Отже, орендарі ділянки зможуть фактично виконати саме те, що було заявлено: провести інженерні комунікації та згодом передати їх на баланс КП «Дубноводоканал» та КП «Дубнокомуненергія».

На часі питання залучення інвестицій міжнародних партнерів для будівництва містечка для внутрішньо переміщених осіб, адже місто Дубно вже стало прихистком для багатьох родин, які були змушені покинути власні домівки внаслідок війни. Місту не вистачає дошкільних навчальних закладів, тому депутаткою «Батьківщини» було підняте питання відновлення будівництва садочка (наразі проект призупинено). За актуальних обставин, проект дошкільного закладу повинен включати протихімічне та протирадіаційне укриття. «Наявність скоригованого проекту є обов’язковим кроком у перспективі залучення інвестицій», - пояснила Наталія Іваницька, - «Потрібно врахувати інтереси громади та внутрішньо переміщених осіб, яким потрібні місця в дитячих садочках».

Розглянули питання мешканців житлових будинків по вулиці Свободи. За відсутності пішохідної зони, прибудинкова дорога поблизу будинків №5 та №7 – єдина ділянка, якою мешканці можуть рухатися пішки. Саме ця зона зазнала руйнування внаслідок активного руху транспорту, тож у період дощів мешканці практично закриті вдома. Ремонт цієї ділянки – просто вирішальний для життєвих умов мешканців.

Було розглянуте ще одне питання благоустрою міста: обрізки дерев, які можуть становити небезпеку для мешканців.

Сесія міськради відбувалась у закритому режимі, але всі вищеназвані питання було розглянуто, тож позитивні зрушення – незабаром – депутати ВО «Батьківщина» Дубна.

 

null
Фото з мережі Інтернет
null
Фото з мережі Інтернет

 





 

 

 

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews