У Рівному можна буде безкоштовно перевіряти зір завдяки фахівцям Луганського медуніверситету

21.10.2022 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Фахівці Луганського медичного університету безкоштовно перевірятимуть зір. Такі послуги надаватимуть викладачі та інтерни офтальмологічного відділення релокованого закладу вищої освіти. Обстежуватимуть очі внутрішньо переміщеним особам та малозабезпеченим жителям області. Прийом проводитимуть у Рівненській обласній клінічній лікарні імені Юрія Семенюка.

Така ініціатива стала можливою завдяки партнерству між Фундацією імені князів-благодійників Острозьких, ДЗ «Луганський державний медичний університет», КП «Рівненська обласна клінічна лікарня імені Юрія Семенюка» у рамках спільного проєкту «Інтерни PRO-BONO», підтриманого за конкурсом малих грантів «Med Aid», що впроваджується Fondation de France.

Директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення Рівненської ОДА Олег Вівсянник зазначив, що єдина умова для пацієнта – направлення від сімейного лікаря. Кабінет запрацює вже в листопаді. Також посадовець додав, що у такий непростий час медичні послуги повинні стати ще більш доступними. 

«Фундація придбала офтальмологічне обладнання у кабінет, де прийматимуть пацієнтів. Переважно – це первинна діагностика. Для перших 70-ти відвідувачів-ВПО ще й подаруємо оправи до окулярів»,- розповів керівник Фундації імені князів-благодійників Острозьких Руслан Краплич.

«Така ініціатива для інституту дуже важлива, адже ми і лікуємо, і навчаємо. Інтерни, які незабаром отримають сертифікати, під керівництвом фахівців здобудуть і практичні навички. А ще ми усунемо низку незручностей у пацієнтів цілком безкоштовно», - зазначив ректор університету Сергій Смірнов.

Директор обласної лікарні Віктор Ткач також розповів, що незабаром інтернів цього медзакладу будуть активно долучати до надання меддопомоги пацієнтам лікарні.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews