Городоцький ансабль здобув премію у галузі хорового мистецтва

25.10.2022 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

На Рівненщині відбулося засідання комітету з присудження обласної премії в галузі народного хорового мистецтва імені Федора Гощука.

Шляхом голосування члени комітету обрали переможця – фольклорний ансамбль «Намисто» комунального закладу «Культурно-дозвіллєвий центр» Городоцької сільської ради. 

Керівником колективу є заслужена працівниця культури України Тетяна Васечко. В програмі ансамблю - обрядові, побутові, жартівливі пісні та танці.

«Ансамбль «Намисто» - це своєрідний сучасний бренд Рівненщини на всеукраїнських і  міжнародних мистецьких заходах. Від початку російсько-української війни колектив активно веде концертну діяльність для військових  на блокпостах і госпіталях, а також благодійних концертах. Цьогоріч також колектив брав  участь у благодійних концертах на підтримку ЗСУ у Франції», - зазначила начальниця управління культури і туризму ОДА Любов Романюк.

Нагадаємо, музична премія заснована у 2020 році за сприяння обласної державної адміністрації з подання родини Федора Гощука. Винагорода щороку вручатиметься музикантам Рівненщини, які зробили вагомий внесок у популяризацію кращих зразків народного хорового мистецтва. Кошти у розмірі 10 тисяч гривень переможцю виплачує родина Федора Гощука. Диплом та знак лауреата – виготовляються за кошти обласного бюджету.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews