Співробітники СБУ викрили на Рівненщині чергового прихильника комуністичного тоталітарного режиму

25.10.2022 13:37   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
На Рівненщині СБУ продовжує системно виявляти та блокувати прихильників комунізму.
 
Цього разу лобістом вказаного тоталітарного режиму виявився житель Рівного, який у забороненій соцмережі поширював антиукраїнські наративи із закликами відновлення СРСР.
 
Співробітники СБУ регіону встановили, що зловмисник популяризував в соціальній інтернет-мережі комуністичний режим та поширював заборонену в Україні радянську символіку.
 
Крім цього, вказана особа є активним учасником проросійських телеграм-каналів.
У ході проведеного санкціонованого обшуку правоохоронцями вилучено електронні пристрої, які використовувались у протиправній діяльності.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчим відділом Рівненського міського управління поліції ГУ НП в Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури.
 
Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1. ст. 436-1 КК України (Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів).
 
Обвинувальний акт скерований до Рівненського міського суду.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді до 5 років позбавлення волі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews