Переселенців, які переїхали до Рівного і померли тут, можуть безкоштовно поховати

26.10.2022 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Департамент соціальної політики Рівненської міської ради повідомляє, що згідно з рішенням виконавчого комітету Рівненської міської ради, вимушено переміщеним особам, які оселилися на території Рівненської міської територіальної громади та померли тут, можуть організувати безкоштовне поховання.

Зокрема затверджена гранична вартість ритуальних послуг, загальна вартість яких становить 10 тис грн., визначена виходячи з вартості необхідного переліку послуг та ритуальної атрибутики, що склалася в Рівненській територіальній громаді.

Є два шляхи організації безоплатного поховання ВПО.

виконавець волевиявлення самостійно здійснює поховання (купує за власні кошти ритуальну атрибутику та укладає договір про організацію поховання і сплачує за надані послуги). Із заявою і документами (копії свідоцтва про смерть; витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги на поховання; копії документа, підтверджуючого ідентифікацію померлої особи; договорів-замовлень про організацію та проведення поховання, квитанцій, чеків, накладних, тощо, що підтверджують вартість ритуальних послуг) звертається до Департаменту (вул. Соборна, 12, каб. №1).

Такій особі надається грошова допомога для компенсації витрат, яка перераховується на рахунок, відкритий в установі банку.

виконавець волевиявлення з своїми документами (паспорт, код) та документами покійного (медична довідка, довідка ВПО, тощо) звертається до Комунального підприємства «Спецкомбінат ритуальна-служба» (на території кладовища «Нове), який здійснює безоплатне поховання таких осіб.
Департамент проводить виконавцю послуг відшкодування витрат за проведене поховання.
Розмір грошової допомоги або відшкодування витрат обчислюється в кожному окремому випадку в залежності від отриманого переліку послуг і затвердженої їх граничної вартості.
Деталі - за посиланням

https://rivnerada.gov.ua/portal/view-content/15262 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews