У Рівному за матеріалами СБУ судитимуть колаборанта, який ініціативно приєднався до незаконного правоохоронного органу

02.11.2022 13:03   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Служба безпеки України завершила досудове розслідування щодо протиправної діяльності громадянина України, який після початку повномасштабного вторгнення добровільно погодився на співпрацю із окупантами та за підтримки останніх отримав посаду в незаконному правоохоронному органі.

За даними слідчих СБУ регіону, у квітні 2022 року зловмисник ініціативно почав співпрацювати із ворогом та в обмін на це отримав посаду «помічника прокурора прокуратури Станично-Луганського району ЛНР».

Наразі, за процесуального керівництва Рівненська обласна прокуратура, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно вказаної особи у добровільному зайнятті посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 КК України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews